Over ons

In de reguliere zorg kijkt men altijd naar de plek die pijn doet. Wij gaan echter op zoek naar de oorzaak van de pijn. Eenmaal gevonden pakken wij, 50 – 70% sneller dan de reguliere zorg, de oorzaak middels onze revolutionaire test- en behandeltechnieken aan. Onze voorgaande stappen zijn meetbaar snel en direct voelbaar en leiden naar een kwalitatief beter leven zonder pijn en zonder angst op terugval.

Veel gestelde vragen

De behandelmethodiek is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. Wij onderzoeken de spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Een neuro fasciale behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse specifieke protocollen gevoelig zijn, als de diverse verklevingen worden losgemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is tijdelijk en verdwijnt vrijwel direct na het stoppen van de bewegingen van de specifieke protocollen. Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel patiënten ervaren een behandeling als een ‘lekkere pijn.’

In het merendeel van de gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al gelijk een positief resultaat. Dit kan zijn als gevolg hebben; een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

Absoluut niet. Binnen de reguliere zorg concentreert men zich vaak op de plek die pijn doet. De plek die pijn doet is vaak niet de plek waar de oorzaak van je pijn zit.

Wij gaan daarentegen middels testen op zoek naar de plek die de pijn veroorzaakt. Deze plek zit soms op een heel andere plek dan de plek waar je pijn hebt. De techniek die wij bij onze behandelingen gebruiken zijn geavanceerd, erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Het verdwijnen van de klachten na 1 a 2 behandelingen is geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten.

Wij krijgen veel patiënten die al meerdere trajecten zoals fysiotherapeut, chiropractor, manueel therapeut, pijnpoli etc. doorlopen hebben en zonder succes zijn behandeld. Deze patiënten zijn vaak erg verbaasd over de acute verbetering van hun klachten in zo’n korte tijd.

De procedures die bij een neuro fasciale behandeling en massage gebruikt worden zijn totaal verschillend, evenals de resultaten van de behandeling. Er zijn verschillende soorten massagetechnieken. De meeste massagetechnieken zorgen echter voor een verbeterde doorbloeding en ontspanning. Neuromusculaire massage is meer specifiek maar zorgt er niet voor dat de diverse weefsels weer optimaal kunnen functioneren in het geval van verklevingen. Bij een neuro fasciale behandeling worden verkleefde spieren weer losgemaakt en disfuncties verholpen zodat het probleem opgelost wordt en de pijn verdwijnt.

Wij hebben in tegenstelling tot de meeste zorginstellingen geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben wij 3 behandelingen nodig om jouw klacht(en) aanzienlijk te verbeteren of op te lossen. Bij meer gecompliceerde klachten komen wij soms aan 5 behandelingen.

Een intake kost € 50,-. Tijdens de intake wordt de vragenlijst besproken, leggen wij u uit hoe de behandelmethodiek werkt en starten wij met een stuk behandelen.

Een behandeling duurt een uur en kost € 85,-. Daarentegen heb je geen 10 tot 15 behandelingen nodig. Gemiddeld genomen hebben we 3 behandelingen nodig om iemand pijnvrij te krijgen. Complexere klachten vragen vaak meer behandelingen, doch niet meer dan 5 a 6.

Nee. Onze behandelingen worden niet door de zorgverzekering vergoed. Wat wij af en toe wel horen is dat patiënten die al langere tijd binnen de reguliere zorg, zonder succes, zijn behandeld en bij ons na 2 a 3 behandelingen van hun klachten af zijn, deze behandelingen via een coulance regeling van de zorgverzekering toch vergoed krijgen.