Wat zijn de 6 Domeinen?

Onze physis (zelfgenezend herstellend vermogen) en hoe vitaal wij ons voelen is afhankelijk van 6 domeinen. Het gaat hier om ademhaling, voeding, immuunsysteem, bewegen, stress en slaap.
Verkeert het lichaam in optimale staat van Physis dan kan jouw lichaam herstellen van elke prikkel. We hebben het niet alleen over het herstellend vermogen na een workout. Denk ook aan andere fysieke en mentale processen die het lichaam dagelijks te verwerken krijgt. Door te werken met een 6 domeinen vragenlijst geeft dit optimale inzicht in welke domeinen er uit balans zijn. Op deze wijze beoordelen we, per persoon, hoe we dit kunnen optimaliseren. Wij zien wat jij nodig hebt om een pijnvrij, gezond, soepel en vitaal lichaam te krijgen dat alles weer kan.

Wat doet een verstoring van het physis met mij. Hoe kan dit verholpen worden?

Physis staat voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit zelfherstellende vermogen kan op den duur behoorlijk verstoord zijn. Hierdoor kan het lichaam niet meer zelf kan herstellen, met (chronische) pijn als gevolg. De verstoringen laten zien hoe nauw verbonden de domeinen zijn. Het is als het herstellen van de tandwielen van een klok. Zo zorgen we dat de klok van je gezondheid soepel blijft lopen

We kijken naar alle mogelijke oorzaken van deze verstoring. Door de aanwezige blokkades op te heffen kan het lichaam zichzelf weer herstellen. Via Neurofasciale Therapie (hands-on behandel technieken) en de 6 Physis Domeinen optimaliseren we spierfunctie waardoor de pijnlijke lichamelijke compensaties kunnen worden opgeheven.

Lees meer over 6 domeinen

Ervaringen van mensen die wij geholpen hebben